Fusson a gyermekével!

Rengeteg fantasztikus babakocsi létezik, amelyeket kifejezetten futás, kocogás céljára terveztek.

Bár minden modell különbözik kissé egymástól, alapjában véve ugyanazokkal a hasznos tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a babakocsival való futást biztonságossá és élvezetessé teszik. A három nagy kerék, melyek közül az első gyakran rögzített, rendkívüli stabilitást és mozgékonyságot biztosít kocogás közben, és képessé teszi a babakocsit, hogy követni tudja a futás sebességét. Szintén fontos, hogy a felfüggesztés megfelelő legyen, mivel ez nagymértékben kényelmesebbé és kevésbé rázóssá teheti a gyermek utazását.

Néhány modell rendelkezik kézifékkel is, amely könnyebbé teszi a fékezést, miközben lábunk a kilométereket rója. Fontos azonban, hogy minden esetben használjuk a biztonsági derékpántot, arra az esetre, ha véletlenül kicsúszna a kezünkből a tolókar, ugyanakkor tartsuk észben, hogy ne markoljuk a kart túl erősen, mert egy hirtelen mozdulat könnyen csuklósérüléshez is vezethet.

Futó babakocsik

Íme, néhány az általunk legjobbnak ítélt babakocsik közül, amelyekkel bátran élvezheti gyermekével együtt a parkban való kocogást.

Out’n’About Nipper Sport

A bámulatos és strapabíró Nipper Sport nagy, 40,5 cm-es kerekeivel futás közben is biztosan követi az út vonalát, és mindezt úgy teszi, hogy közben pillekönnyűnek érzi az ember. A kézifék és a remek felfüggesztés rendkívül sima utazást biztosít, ami egyben azt is jelenti, hogy nem kell kompromisszumokat kötnünk a futás útvonalát illetően. Ám, csak mert futásra tervezték, nem jeleni azt, hogy az Out’n’About fukarkodott volna azokkal a tulajdonságaival, amelyek általában egy luxus babakocsira jellemzők.

Thule Urban Glide

Ez a babakocsi azoknak a szülőknek készült, akiknek egy többféleképpen felhasználható utazási eszközre van szükségük. Fixálható és bolygósítható kerekével nemcsak futóbabakocsiként jeleskedik, de könnyen manőverezhet vele a boltok polcai közötti szűk folyosókon is. Jo Pavey hosszútávfutó kedvence az Urban Glide, amely rendkívül könnyű és könnyedén lehet tolni. A kosár teljesen lezárható egy cipzáras ponyvával, ami igen praktikus, ha magunkkal akarjuk vinni a futáshoz legszükségesebb dolgokat.

A babakocsit egy kézzel is ki lehet nyitni vagy össze lehet csukni, így egy perc alatt készen állhat, hogy kimenjen egy kis kocogásra. És még nem is említettük az olyan briliáns felszereléseket, mint a kukucskálóablakkal ellátott hatalmas méretű tető és az állítható, ergonomikusan kialakított tolókar.

Bugaboo Runner

A Bugaboo Runner egy viszonylag új résztvevő a futóbabakocsik között. A Runner megfordítható és vízszintesre dönthető ülésével egyedülálló a futóbabakocsik piacán és a vázra ráadásul bármelyik Bugaboo modell ülését rá lehet szerelni. Tehát amennyiben már van otthon egy Bugaboo babakocsija és elkapta a futóláz, csupán a kocsi vázát kell megvennie, nem az egész csomagot. A könnyen kezelhető kézifék és az állítható dőlésszögű kerék teszi a profi futók álmává, és az olyan kényelmi elemekkel, mint az állítható tolókar, a sárhányók, valamint a kompakt összecsukhatóság, komoly esélyesként indul a futóbabakocsik versenyében, hogy megnyerje az Ön tetszését is.

Burley Solstice

A Burley talán nem annyira ismert, mint más márkák, a Solstice azonban egy sor nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik, amelyekkel a nagy nevek méltó versenytársává vált. A Burley már évek óta gyárt babakocsikat és tudásuk legjavát tették bele ebbe a futóbabakocsiba. Az állítható dőlésszögű kerékkel, az újszerű és extra kényelmes SIT biztonsági övvel és a párnázott üléssel, a rendkívül egyszerű egykezes összecsukó mechanizmusával és a bevásárlókocsi méretű kosarával a Burley igazán páratlan futótársa lehet Önnek és gyermekének egyaránt.

Bármilyen babakocsit is választ, a vele való futás nemcsak a felesleges kalóriák elégetésében és önmagunk frissességének és egészségének megőrzésében segít, hanem arra is remek lehetőséget nyújt, hogy futás közben is élvezzük a gyermekünkkel együtt töltött időt.