Háztartás

Padlófűtés rétegrend

A padlófűtés rétegrendjének kialakításakor több dologra kell figyelni, hogy a rendszer megfelelően működjön és hosszú élettartamú legyen

A padlófűtés általában a következő rétegekből áll:

1. Alapréteg: Az alaprétegnek szilárdnak és síkjának kell lennie, hogy a fűtőtestek egyenletesen eloszlassák a hőt. A talaj alatt található réteg, általában homok vagy durva kavics borít.

2. Isoláció: Az alapréteg fölött található rétegnek el kell szigetelnie a hőt a talajtól, hogy ne veszítsen hőt. Az épületenergetikai szabványoknak megfelelően minőségi hőszigetelő anyagot kell használni.

3. Fűtőtest: A fűtőtesteknek egyenletesen kell eloszlatniuk a melegvízet a padlón, hogy a hőmérséklet egyenletes legyen. A fűtőtesteknek minőségi anyagból és jó minőségű munkával kell felhelyezni.

4. Fűtőréteg: A fűtőrétegnek jó hővezető képességgel kell rendelkeznie, hogy a hőt a padlóba juttassa. A fűtőrétegnek minőségi anyagból kell készülnie.

5. Padlóburkolat: A padlóburkolatnak jó hővezető képességgel kell rendelkeznie, hogy a hőt átadhassa. A padlóburkolatot a helyiség igényeihez megfelelően kell kiválasztani.

Mindezeket figyelembe véve, a padlófűtés rétegrendjét kialakítva, fontos, hogy minőségi anyagokat használjunk és jó minőségű munkát végezzünk!