Sütés-főzés

Füge aszalása légkeveréses sütőben


A füge aszalása légkeveréses sütőben egyszerű és hatékony módszer, amelyet követve finom aszalt fügét készíthet. Íme, hogyan kell ezt megtenni.

Hozzávalók:

  • Friss füge
  • Éles kés vagy olló
  • Légkeveréses sütő

Előkészítés:

  1. Mosson meg alaposan friss fügéket, majd szárítsa meg őket egy tiszta konyharuhával vagy papírtörlővel.
  2. Vágja le a fügék szárát, majd vághatja őket ketté vagy negyedekbe, hogy könnyebben száríthatók legyenek.

Szárítási lépések:

3. Melegítse elő a légkeveréses sütőt 135-150°C (275-300°F) közötti hőmérsékletre. A légkeveréses funkció segít egyenletesen szárítani a fügéket.

  1. Tegye a füge darabokat egy sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Ügyeljen arra, hogy a darabok ne érjenek egymáshoz, hogy egyenletesen szárítsák meg.
  2. Helyezze be a sütőbe a fügéket, és hagyja az ajtót résnyire, hogy a nedvesség kijuthasson a sütőből. Ez segít a fügék gyorsabb szárításában és elkerüli a penészesedést.
  3. Időnként ellenőrizze a fügéket, hogy ne égjenek meg. Az aszalási idő függ a füge méretétől és a sütő hőmérsékletétől, általában 4-6 óra lehet.
  4. Amikor a fügék megkeményednek és rugalmasak lesznek, és nem marad benne nedvesség, vegye ki a sütőből. Az aszalási idő alatt szükség esetén csökkentse a sütő hőmérsékletét, ha túl hamar sülnek.
  5. Hagyja kihűlni az aszalt fügéket, majd tárolja őket légmentesen záródó edényben vagy zacskóban.

Az aszalt füge készen áll az élvezetére! Használhatja nassolásra, müzliben, joghurtban, salátákban vagy más ételekben. Az aszalt füge gazdag tápanyagforrás és finom csemege.