Sütés-főzés

Mi is az a grillvasaló, vagy más néven húsvasaló?

A grillezésnek számtalan formája létezik. Akár grillvasalót, vagy más néven húsvasalót is használhatunk a finom falatok elkészítéséhez. A praktikus eszköz alkalmazásával gyorsan elkészülnek az ízletes falatok.

Mi az a grillvasaló?

Egy fém, általában öntöttvas alkotmány, amely sok esetben valóban hasonlít a régi szénvasalókra. A kültéri és a beltéri sütögetés folyamán is használhatjuk, mivel az alkalmazásával könnyebben és egyenletesebben sülnek át a húsok. A vas eszköznek leggyakrabban fa fogója van, így a használata folyamán nem égetjük meg a kezeinket, még akkor sem ha az eszköz valamelyest felmelegszik.

Hogyan működik?

A kültéri, vagy beltéri sütögetés közben a húsdarabokra helyezzük, így azok hamarabb és egyenletesebben sülnek ropogóssá. Barázdás nyomokat hagy a hússzeleteken, ezért azok akkor is olyanok lesznek, mintha a kerti grillen készítettük volna el, ha sütőben sütjük meg őket. Csirke, hal, steak, de még húspogácsa esetén is használhatjuk. A praktikus eszközt ráhelyezzük a hússzeletre, néhány pillanatig rajtahagyjuk, majd levesszük róla. Ezt követően a tepsit visszatoljuk a sütőbe és már pirulhatnak is tovább a finom húsok.

Praktikus eszköz

A zsíros húsokból a nyomás hatására kipréselődik a zsír, így sokkal egészségesebb és finomabb falatokat kínálhatunk szeretteinknek. A szendvicseket is „grillmintássá” varázsolhatjuk. Csak rá kell helyeznünk a szendvicsre a húsvasalót és az pillanatok alatt összepréseli. A jó minőségű grillvasalók nem tapadnak az ételekhez, hiszen öntöttvasból, vagy rozsdamentes acélból készülnek. A használat előtt, akár néhány csepp olívaolajjal is átkenhetjük a húsvasaló alsó részét, így garantáltan nem tapad majd az ételhez. Viszont ezek csak kézzel tisztíthatóak, mosogatógépben nem elmoshatóak.

A kínálat bőséges

Számtalan -féle grillvasaló közül választhatunk. Így mindenki megtalálhatja azt, amelyik az ízlésének és a pénztárcájának megfelel. Az amazon oldalán találhatunk kör és szögletes formájú eszközt is, kisebb és nagyobb méretekben. Az árak 15 és 35 dollár között vannak, attól függően milyen méretű és kivitelezésű vasalót választunk. A walmart oldalán is találunk ilyen eszközöket hasonló áron.

A vasalás tehát nem csak a ruhák esetében lehet hasznos. A grillvasaló alkalmazásával egyszerűen készíthetünk finom húsokat, szendvicseket akkor is ha nincs rá lehetőségünk, hogy grillsütőn süssük meg a választott alapanyagokat.