Fűtés

Radiátor bekötési hibák, mire figyelj

Milyen hibák fordulhatnak elő radiátorok bekötése esetén? Körbejártuk a leggyakoribb hibákat amikkel gyakran találkozni.

Az 5. leggyakoribb hiba

A radiátor bekötésekor előfordulhatnak hibák, amelyek akadályozhatják a megfelelő működést, és kárt is okozhatnak a rendszerben. Néhány lehetséges hiba, amely előfordulhat:

1. Rossz csavaródás: Ha a radiátor csatlakoztatása során rosszul csavarodnak össze a csatlakozók, akkor a víz nem fog áramolni a radiátorban, és nem fog megfelelően működni.

2. Előzetes szűrő nélküli bekötés: Ha a radiátor be van kötve az előzetes szűrő nélkül, akkor a kosz és a szennyeződések bejuthatnak a rendszerbe, és eltömíthetik a radiátort.

3. Rossz elrendezés: Ha a radiátorokat nem megfelelően helyezik el a helyiségekben, akkor nem fogják megfelelően működni. Például, ha a radiátor a fal mellett van, és nem a leghidegebb részen, akkor nem fog megfelelően működni. Célszerű ablak alá helyezni.

4. Rossz típusú radiátor: Ha olyan radiátort használnak, amely nem megfelelő a helyiség méretéhez és használatához, akkor nem fog megfelelően működni.

5. Rosszul beállított radiátortermosztát: Ha a radiátortermosztát nem megfelelően van beállítva, akkor a radiátor nem fog megfelelően működni.

Radiátor bekötése
Radiátor bekötése rézcsővel

A fentieken túl még számos más hiba előfordulhat a radiátor bekötésekor. Ha ilyen problémákkal küzd, ajánlott szakember segítségét kérnie a helyes bekötéshez és a hibák kijavításához.