Sütés-főzés

Mit hova tegyünk a hűtőben?

Valamikor volt két rekesz a hűtőben: a mélyhűtő és a sima hűtő. Amit fagyasztani akartunk, azt az egyikbe tettük, minden más ment a másikba. Mára ez a helyzet igen csak bonyolult lett, ezért nem árt tudnunk, hogy a különböző rekeszek és technológiák milyen élelmiszerekhez passzolnak.

Régi és új hűtőgépek

A régi hűtőket ugyan egyszerű volt használni, de minden szempontból alulmaradnak egy mai készülékkel szemben. Nemcsak azért, mert ráfagyott a hátlapjukra a felvágott csomagolópapírja, és mert rendszeresen le kellett olvasztani és fertőtleníteni kellett mindegyiket. Ráadásul az ételek is hamarabb megromlottak a régi hűtőkben a nem egyenletes hőmérséklet és a nedves, párás környezet miatt.

Ezen problémák kiküszöbölésére találták ki az önleolvasztós hűtőket. Ezeket már sokkal jobb volt használni, de a Semi- no Frost kivitel miatt még mindig párás volt odabent a levegő és a hőmérséklet sem volt egyenletes. A ma piacon lévő készülékek nagy része is így működik, akár három Celsius fok különbség is lehet az alsó és a felső polc levegője között.

A mai technológia azonban lehetővé teszi, hogy a hűtőben a különböző ételneműknek ideális környezetet teremtsünk. A Total no Frost lényege a teljes jégmentesség, az egyenletes hőmérséklet és alacsony páratartalom. Ettől marad sokáig friss a zöldség és a hús, de a további újítások miatt nem árt azzal tisztában lennünk, hogy mit hova tegyünk a hűtőben.
A Total No Frost technológia nem csak a hűtő szélének jegesedését akadályozza meg, de a hűtő falán a párakicsapódást és az abból keletkező vizet is megelőzi. Mindezt többszörös légárammal éri el, a mozgó levegő nem csak egészségesebb környezetet, hanem egyenletesebb hőmérsékletet is eredményez odabent.

Rekeszek és technológiák

Az LG hűtőszekrényeiben számos további eredeti megoldással találkozunk, melyek azt célozzák, hogy a különböző élelmiszerek sokáig frissek maradjanak. A zöldségeknek például 2-4 fokos párás környezet az ideális, és a vitamintartalom miatt jó, ha fény éri őket. A húsok viszont nulla fok körül maradnak sokáig frissek és, a baktériumok elszaporodását is az alacsony hőfokkal előzhetjük meg.

A frissentartó rekeszek az egyes élelmiszerek speciális „lakókörnyezetét” teremtik meg. A Vita-light Zónában a zöldségek és gyümölcsök a speciális LED-világításnak köszönhetően sokáig megőrzik vitamin- és páratartalmukat, ezáltal hosszan frissek maradnak. A fény összetétele a cél érdekében nap sugaraihoz hasonlít, zöld és fehér LED fényforrások biztosítják

A páratartó zöldségrekesz speciálisan bordázott felületéről egyenletesen párolog a kicsapódott nedvesség, optimális páratartalmat biztosítva a rekeszben. A V Fresh Zóna szilikon tömítésének és és vákuumrendszerének köszönhetően gombnyomásra levegő távozik el a rekeszből. Így az élelmiszerek lassabban vesztik el nedvességtartalmukat, és a baktériumok elszaporodása is jóval később indulhat be.

Az Opti Temp Zónák biztosítják, hogy különböző hőmérsékleten tárolhatjuk az ételeket. Például a Fresh 0 Zóna 0 °C-on tartja a húsokat és a halakat, így azok hosszan megőrzik frissességüket, és azonnal felhasználhatóak.
Senkit ne riasszon el egy korszerű hűtő sok újszerű funkciója! Olyanok ezek, mint egy autó extrái: a kényelmet, felhasználói élményt és a biztonságot fokozzák, ha tudjuk, hogyan kell ezeket használni.

Épp ezért érdemes vásárlás, vagy használatba vétel előtt alaposan áttanulmányozni, hogy mi mire való. A családtagoknak pedig akár valódi térképet is rajzolhatunk!