Kert-terasz

Milyen párakedvelő növényeket tegyünk a fürdőszobába?

A növények jól mutatnak a lakás bármelyik pontján, így a fürdőszobában is. A magas páratartalom miatt viszont nem tehetünk akármilyen növényeket a fürdőszobánkba.

Ha csodás zöld környezettet szeretnénk varázsolni a lakás legnedvesebb és általában legfénytelenebb pontján is, akkor válasszunk olyan növényeket, amelyek kifejezetten szeretik a párát.

Páfrány

A páfrány az egyik legszebb örökzöld növény, amely nagyon szereti a meleg levegőt és a magas páratartalmat. A fürdőszobában nagyon szépen fog fejlődni! A hosszú levelei miatt érdemes polcra, vagy falra szerelt virágtartóba rakni, hiszen a lelógó levelei gyönyörű látványt nyújtanak. Akár a fürdőszoba több pontján is elhelyezhetünk egy-egy ilyen szép növényt, amely kellemes hangulatot teremt.

Vízipálma

Ez a növény a párás levegőt és a sok öntözést is nagyon kedveli, így a fürdőszoba az egyik legjobb hely a számára. A napsütést sem igényli különösebben, tehát akár sötétebb fürdőszobákban is szépen fejlődik, nem kell az ablakban tartani. Ügyeljünk rá, hogy mindig nedves legyen a föld körülötte.

Borostyán

Ez a közkedvelt kúszónövény is szereti a párás környezetet. A közvetlen fényre nincs szüksége a fejlődéshez, így az ablaktól távolabbi helyre is tehetjük. Hosszú, lelógó indái lesznek, ezért érdemes polcra, vagy fali virágtartóba, esetleg a fürdőszoba szekrény tetejére tenni.

Vitorlavirág

A közvetlen napfényt nem kedveli, a vizet viszont annál inkább szereti. Naponta öntözni kell és ha nagyon meleg van, a leveleire is permetezhetünk egy kis vizet. Szép fehér virágocskák is nőnek rajta, de azokat ne érje víz, amikor a növényt permetezzük, mert nem tesz jót nekik.

Könnyezőpálma

A sötétebb fürdőszobákban nagyszerűen érzi magát, a közvetlen napfényre nincs szüksége. A párás levegőt kedveli, öntözni elegendő 2 naponta. A cserépben lévő talaj mindig legyen nedves, de ne öntözzük túl, mert azt nem kedveli. Csodás nagy levelei vannak, ennek köszönhetően a fürdőszoba éke lehet.

Számtalan olyan növény akad, amely kedveli a nyirkos és meleg levegőt, viszont nincs nagy fényigénye. Így csak ízlés kérdése, hogy milyen csodás zöld növényekkel varázsoljuk hangulatosabbá a fürdőszobánkat. Akár több növényt is választhatunk, hiszen egy páfrány és valamilyen futónövény, mint például a borostyán nagyon jól mutatnak a fürdőszoba két különböző pontján.